Nu verkrijgbaar - Basic Kit dag- en nachtcrème - 100 % biologisch en belgisch!

Ons concept 

Het SelfCare concept staat bij ons centraal. De keuze om goed voor jezelf te zorgen, vanbinnen en vanbuiten, resulteert in een gezonde balans van lichaam en verbetert onze levenskwaliteit.
Innerlijke schoonheid is een mengeling van verschillende deugden: liefde, matigheid, moed, vrijgevigheid, dankbaarheid, nederigheid, eenvoud, zuiverheid, zoetheid, etc.

Het is weten hoe je voor jezelf moet zorgen, zowel van buiten als van binnen.
Het gaat over het dieet, de inname van antioxidanten en voedingsstoffen die zorgen voor de kwaliteit van onze cellen en die veroudering voorkomen.

Innerlijke schoonheid is ook de manier waarop we omgaan met onze stress, onze gedachten, de relaties die we hebben met onze geliefden of met ons werk en de veelheid aan keuzes die we elke dag maken, in elke fase van ons leven. Leef!

Het is glimlachend opstaan in de ochtend en trouw zijn aan zichzelf.
Wees de verandering die je op je gezicht wil laten zien!
Je bent zelf de creatie van je innerlijke schoonheid!

Wat je huidtype ook is, wij streven naar balans. We kunnen de kracht van ons zelf herstellend vermogen ondersteunen en balanceren door ons natuurlijk verzorgingsgamma.

Onze kits bevatten naast onze know how, de beste ingrediënten, met zorg gekozen om je te doen stralen. Start eenvoudig met het maken van je eigen verzorgingsproducten en ontdek wat MakeCare voor jou kan doen.

Want je goed voelen in je vel, dat is waar het voor ons om draait!

 

 
 

Onze keuze

ORGANIC

ORGANIC

100% plantaardig, 0% synthetische toevoeging
Onze huidverzorgingsproducten en infusies zijn biologisch gecertificeerd met het ECO en BIO garantielabel, dit garandeert de hoge kwaliteit van de ingrediënten. 

 

VEGAN

VEGAN

100% veganistisch
Geen enkel gebruik van ingrediënten van dierlijke oorsprong. We kunnen perfect huidverzorgingsproducten maken zonder de toevoeging van ingrediënten van dierlijke oorsprong. Waarom dan kiezen voor iets anders?

 

ANIMAL FRIENDLY

ANIMAL
FRIENDLY

100% diervriendelijk
Onze producten zijn niet getest op dieren, want de producten zijn één met de natuur. En de enige proefkonijntjes in het proces zijn wijzelf.

 

DO IT YOURSELF

DO IT 
YOURSELF

100% uniek en personaliseerbaar
Naargelang je behoeftes en voorkeuren, rekening houdend met je specifiek huidtype.
Easy to make, endless care!

 

MADE IN BELGIUM

MADE IN
BELGIUM

100% Belgisch team met passie en sterke knowhow
We gaan voor authenticiteit en transparantie over de hele lijn. Kies duurzaamheid en koop lokaal.

 

QUALITY

QUALITY

100% kwaliteit
Door gebruik van de allerbeste ingrediënten uit de wereld. Bewezen doeltreffendheid met garantie voor pure schoonheid, vanbinnen en vanbuiten.

100% actieve werking 
Omdat we kiezen voor de ideale combinatie van de juiste ingrediënten met hun specifieke kwaliteiten, kunnen we hun effectieve werking garanderen.

 

 

 

Ons verhaal

Onze jarenlange ervaring in de gezondheidssector heeft ons aan het denken gezet. Wat we smeren op onze huid, heeft invloed op ons gehele lichaam. Zo heeft ook ons voedingspatroon en onze levensstijl een invloed op onze huid.

Daarom hebben we een 100% natuurlijk totaalconcept ontwikkelt die je doet stralen vanbinnen en vanbuiten. De kruideninfusies van Total Beauty zorgen voor bescherming, energie, rust, positiviteit en balans doorheen de dag vanbinnenuit. Daarnaast zijn onze MakeCare verzorgingsproducten een natuurlijke formule om je huid te harmoniseren.

 

Liesbeth -

Product manager

 
Mijn verhaal start in het voorjaar van 2010.
Na mijn studies begon ik te werken in een natuurwinkel. Voor mij was dit oorspronkelijk een tussenjob om even op adem te komen en goed na te denken wat ik in de toekomst wou gaan doen.
Door het ruime aanbod aan supplementen, verzorgingsproducten, voeding wist ik dat het belangrijk is om juist advies te kunnen verstrekken aan je cliënten. Datzelfde jaar ging ik terug naar school om een opleiding gezondheidsconsulente te voltooien. Er ging een hele wereld voor me open!
Wat me het meest is bijgebleven uit mijn opleiding is je lichaam zijn zelfherstellend vermogen. De kracht van je denken en hoe je, je leven leidt, zijn direct verbonden met je gezondheid.
 
Sinds mijn puberteit heb ik last van een heel gevoelige huid. Ik kreeg te maken met contactallergie en atopisch eczeem. Huidaandoeningen die te maken hebben met producten die je gebruikt, die je opeens niet meer verdraagt. Als ik een slechte dag heb, is er 1 ding wat me altijd blij maakt. Dat zijn badkamermomentjes. Je kan dan ook wel begrijpen dat het een heel grote aanpassing was voor mij om de overschakeling te maken naar natuurlijke verzorginsproducten! Ik wou wel veranderen maar nog steeds hetzelfde resultaat bereiken. Als jongvolwassene heb je nog niet veel budget uit te geven. Het grote prijsverschil was voor mij echt wel een shock. Gelukkig kon ik op mijn job heel wat merken testen en zo uitzoeken welke voor mij werkten. Er was dus wel duidelijk een gegronde reden voor het prijsverschil... De ingrediënten waren een richtlijn om na te gaan waar het verschil lag.
 
De meeste reguliere verzorgingsproducten (van de supermarkt, cosmeticahuizen, apotheek (!)) bevatten tal van synthetische toevoegingen (bewaringsmiddelen, parfum,...). Alles wat je op je huid smeert komt ook in je lichaam terecht. Vele stoffen zijn echt schadelijk voor je gezondheid. Waarschijnlijk daarom dat ik al die reacties kreeg. Ik kon zelfs niet meer naast iemand zitten die gewone producten gebruikte of ik stond vol met irritaties op mijn huid. Super vervelend aangezien het dan voornamelijk in mijn gezicht begon en heel hard opviel voor de buitenwereld.

Na een grote schoonmaak van mijn badkamerkastje besloot ik om het grondig aan te pakken. Voeding speelde een belangrijke rol in heel het tolerantieverhaal. De balans in je darmflora is cruciaal om een goede weerstand op te bouwen en weerbaarder te zijn bij stress. 'Going back to basics' werd mijn levensmotto. Hoe meer we teruggrijpen naar de essentie, hoe dichter we bij onszelf komen. Daardoor krijgt je lichaam alles wat het nodig heeft om zichzelf in shape te houden.
 
Na de geboorte van mijn dochter groeide de bewustwording dat ik een grote invloed heb op het leven van anderen. We staan allemaal in contact met elkaar en kunnen grootste dingen bereiken.
Maar om dat te realiseren moet je eerst goed voor jezelf zorgen.
Ik had het verlangen om mensen te helpen hierbij!
 
Rond dezelfde tijd kwam ik een persoon tegen die helemaal op dezelfde lijn zat. Véronique haar enthousiasme en kennis over natuurlijke gezondheidszorg gaf me inspiratie en de kracht om samen met haar een project te starten. We ontwikelden onze eigen recepturen om zelf je verzorgingsproducten te maken op maat van je huid. Voor ons was de kwaliteit van groot belang. Daarom hebben we alles uitvoerig getest en laten certificeren. Ons doel was om transparante verzorging op de markt te brengen, met enkel natuurlijke ingrediënten van biologische oorsprong. Ons hart gaat uit naar de natuur, dier en mens. Daarom zijn onze producten vegan en niet getest op dieren. Het proefkonijn van dienst ben ik zelf!
Iedereen is uniek en heeft zijn eigen vereisten voor goede verzorgingsproducten.
Ons total beauty concept bied je de mogelijkheid om op jouw tempo je innerlijke schoonheid uit te stralen!
WE CARE FOR YOU!!
 
 
 
 

Véronique -

Development manager

 
Als kind vond ik het heerlijk om er op uit te trekken en het gras onder mijn blote voeten te voelen. Je kan je niet voorstellen hoeveel geluk ik ervaarde door het simpelweg plukken van een bloem en er bevriend mee te worden, in de hoop dat ze mij al haar geheimen zou vertellen.
Het stond blijkbaar in de sterren geschreven, want jaren later werden planten mijn vakkennis en beroep. Hiervoor ondernam ik verscheidene studies als herborist, natuurlijke geneeskunde en nutritherapy. Er was niets anders dat me zoveel voldoening gaf als de mensen waarvan ik hield te kunnen helpen om goede levens- en eetgewoonten aan te leren.
Tijdens mijn studies ontdekte ik de wereld van aromatische planten en de magie van hun parfums. Ik verslond alle boeken die iets te maken hadden met etherische oliën en besloot privélessen te volgen in cosmetologie om te leren hoe ik deze oliën kon verwerken in verzorgingsproducten voor mijn grauwe huid. Ik leerde er dat onze huid de uiterlijke vertoning was van je interne energetische disbalans. Er wordt weleens gezegd dat de huid de spiegel is van onze fysieke en geestelijke gezondheid.

Toen ik voor mezelf de balans opmaakte, besefte ik dat mijn leven heel hectisch was geworden. Ik was dagelijks bezig met het verwerken van kruiden, maar ik had niet meer de mogelijkheid om ze in real-life te mogen aanschouwen. Uren spendeerde ik in mijn labo en wanneer ik 's avonds laat
thuiskwam, zonder de zon gezien te hebben, was ik uitgeput. Ik voelde me schuldig dat ik niet genoeg tijd kon doorbrengen met mijn echtgenoot en kinderen. Dit maakte me triestig. Het was tijd voor verandering! Naast mijn werk en gezin, zocht ik naar een uitlaatklep voor mezelf. Shiatsu gaf me terug de vrijheid en harmonie die ik kwijt was gespeeld. Het bevrijdde mijn lichaam en geest. Ik kon terug het licht zien!

Mijn levensvisie: We creëeren ons eigen leven en zijn verantwoordelijk voor onze keuzes. We hebben recht op alles wat mooi en goed is. We moeten het enkel leren toelaten in ons leven. Goed voor anderen zorgen betekent dat je in eerste instantie goed voor jezelf leert zorgen.
 
Liesbeth en ik willen met onze ervaring jullie helpen een goede Self Care routine op te bouwen. Om te beginnen hebben we een crème ontwikkeld, deze kan je elke dag aanbrengen als een ritueel, als start van je nieuwe leven. Met veel liefde hebben we MakeCare ontwikkeld, onderdeel van ons Self Care concept om goed voor jezelf te zorgen. Naast een goede huidverzorging is het ook belangrijk om je lichaam te verzorgen van binnenuit. Daarom geven we ook adviezen over voeding en levensgewoonten.